26 Mart 2010 Cuma

BADEMLİ HAŞHAŞLI KEK


BADEMLİ HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER :

  • 1 1/2 su bardağı un

  • 60 gr. toz badem

  • 30 gr. haşhaş

  • 150 gr. tereyağ

  • 160 gr. şeker (bir su bardağından bir parmak eksik)

  • 80 gr. kayısı marmeladı

  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu

  • 3 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI :
  • Tereyağ tavada fazla ısıtılmadan eritilir ve içerisine marmelat ve portakal suyu ilave edilir.
  • Diğer tarafta yumurtalar toz şeker ile çırpılır.
  • Eritilen yağ karışımı içine ilave edilir.
  • Kabukları temizlenmiş ve rondodan geçirilmiş badem tozu eklenir.
  • Son olarak elenmiş un,kabartma tozuve haşhaş  ilave edilerek karıştırılır.
  • Yağlanmış dikdörtgen kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50 dakika fırının kapağı açılmadan pişirilir.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok: