10 Mayıs 2010 Pazartesi

FINDIKLI KURABİYE



Kızım ve oğlumla yeni aldığımız Dr Oetker 'in şekerli süsleme glazürünü denedik.Kurabiyelerimizi şekillendirip pişirdik ve soğumaya bıraktık. Kızım ve oğlum heyecanla bekliyorlardı bu sırada. Sonunda istedikleri oldu ve kurabiyeleri süslediler. Benim bile çok hoşuma gitti. Hem kurabiye şekillenmiş oluyor hem de güzel bir aroma veriyor. Çocukların doğum günlerinde kolayca yapılabilecek bir yöntem. Denemenizi tavsiye ederim.

FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER :
  • 100 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı fındık tozu
  • 1 çay kaşığı ucu ile toz zencefil
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
YAPILIŞI :
  • Hamur yoğurma kabına ufak ufak parçalara bölünmüş tereyağ ve pudra şekeri koyulur.
  • İyice birbirine yedirilir.
  • Daha sonra yumurta eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
  • Diğer malzemeler de eklenerek elle yoğrulur.
  • Hamurla fazla oynamadan buzdolabı poşetine konularak buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir.
  • Tezgah üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açılarak istenilen kalıplarla şekiller verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında fazla kızarmadan pişirilir.
  • Soğuyunca süsleme glazürü ile süslenir.
 
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

hayley kiyoko dedi ki...

ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR MMMMMMMMM :)