FRAMBUAZLI RULO PASTA
MALZEMELER :
KEKİ İÇİN :
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
SÜSLEME İÇİN :
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- Frambuaz
- 1 paket Bitter çikolata (Benmari eritilmiş)
- 1 paket rendelenmiş çikolata
YAPILIŞI :
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar karıştırma kabında mikserle çırpılır.
- Yavaş yavaş toz şeker eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- Yumurtalar beyazlaşınca elenmiş haldeki un ve kabartma tozu ilave edilir.
- Tahta kaşıkla karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye dökülür.
- Spatula ile düzleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Fırından alınca sıcakken rulo yapılır ve bir mutfak havlusu ile üzeri örtülür.
- 10-15 dakika sonra rulo açılır.
- Fırça yardımı ile şekerli süt sürülür.
- Üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılmış krem şantinin bir kısmı yayılır.
- Frambuazla süslenir ve rulo yapılır.
- Kalan krem şanti ile pastanın her tarafı kaplanır.
- Buzdolabında bekletilir.
- Daha sonra dolaptan alınıp benmari usulü eritilmiş çikolata üzerine gezdirilir.
- Çikolata rendesi ile süslenir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder