VİŞNELİ TART
MALZEMELER :
TART HAMURU İÇİN ;
- 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buzlu su
KREMASI İÇİN ;
- 1/2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 100 ml. süt kreması
ÜZERİ İÇİN ;
- 1 kahve fincanı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı vişne suyu
YAPILIŞI :
- Tart malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
- Streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamur dolaptan alınır ve yağlanmış tart kalıbına yayılır.
- Çatalla değişik yerlerinden delikler açılır.
- Üzerine yağlı kağıt serilir ve nohut serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında fazla kızartmadan pişirilir.
- Diğer tarafta muhallebi pişirilir ve soğuyunca içine krema konularak mikserle çırpılır.
- Tartın üzerine yayılır.
- Üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneler dizilir.
- Jöle malzemeleri ateşte pişirilir ve ateşten alınarak soğutulur.Sık sık kabuk tutmaması için karıştırılır.
- O da soğuyunca vişnelerin üzerine dökülür.
- Buzdolabına konulur.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder