7 Haziran 2012 Perşembe

HAVUÇLU KURABİYE


HAVUÇLU KURABİYE

Hamur Malzemeleri :
  •  100 gr. oda sıcaklığında tereyağ veya margarin ( ben tereyağ kullandım)
  •  1 çay bardağı sıvıyağ
  •  1 çay bardağı yoğurt
  •  1 çay bardağı pudra şekeri
  •  1 adet yumurta
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1/2 silme çay kaşığı karbonat
  •  3 - 3,5 su bardağı un (ben 3 su bardağı kullandım) 
İç Malzemesi :
  •  3 adet orta boy rendelenmiş havuç
  •  1 çay bardağı su
  •  1 çay bardağı toz şeker
  •  1 çay bardağı kuru üzüm
  •  1 çay bardağı ceviz içi
  •  Tarçın
  •  1/2 paket süt kreması
  • İç malzeme için rendelenmiş havuçlar tavada su ile biraz pişirilir ve şeker ilave edilir. Daha sonra ateşten alınır yıkanmış üzümler,ceviz içi, tarçın ve sıvı krema eklenir. Krema havuca çok güzel bir lezzet veriyor. Denemenizi tavsiye ederim.
  • Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayrılır.
  • Elimizde hamurun içi oyularak iç malzeme bolca konulur ve yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında çok kızarmadan pişirilir.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.








    Hiç yorum yok: