8 Haziran 2012 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE




       Bu kurabiyeyi oğlumun en sevdiği arkadaşı Baran'ın sünnet kutlaması için gittiğimizde yaptım ve
cam bir kavonoza koyup tül ve kurdela ile süsledim. Sunumu bence çok şık oldu.  Baran'ın annesi Neslihan'ın da çok hoşuna gidince memnuniyetim daha da arttı.
    

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE

Hamur Malzemeleri :
  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Dolgu Malzemeleri :
  • 100 gr. hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta akı
  • 100 gr. toz şeker
  • 1 çimdik tuz
Süslemek için :
  • 1 paket sütlü yada bitter çikolata

YAPILIŞI :
  • Oda sıcaklığındaki tereyağ ve diğer malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açılır ve istenilen kalıpla şekiller kesilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15 dakika çok kızarmadan pişirilir.
  • Kurabiyeler pişerken ısıya dayanıklı bir kap içine yumurta akları eklenir ve tuz ile birlikte benmari usulü mikser ile karıştırılır.
  • Köpük haline gelen yumurta aklarına şeker ilave edilir ve şeker eriyinceye kadar çırpma işlemine devam edilir.
  • Ocaktan alınır ve hindistan cevizi eklenir. Çok akışkan olmayan krema kıvamında bir harç olması gerekiyor. Yumurta büyüklüğüne göre hindistan cevizini dikkatli koyarsanız bir sorunla karşılaşmazsınız.
  • Kurabiyelerin üzerine krema torbasına doldurulan dolgu maddesi top top sıkılır.
  • Tekrar 150 derecedeki fırında 10-15 dakika kadar hindistan cevizleri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuyunca üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: