8 Mart 2012 Perşembe

REVANİ

 

Her nedense revaniyi pek sevmem. Ama yinede sevdiklerime yapmayacağım anlamına gelmez. Arkadaşlarım için yaptığım bu tatlı onlar tarafından beğenildi çok şükür. Uzun zaman sonra ilk denemem olduğu için ve iki tarifi birleştirince ortaya nasıl bir şey çıkacak diye bayağı bir meraklandım. Benim de hoşuma gitti. Denemek isteyenler için tarifim aşağıda...

REVANİ
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ ( Yarı yarıya terayağ ve sıvıyağ karışımı da olabilir)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN :
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

  •  Yumurtalar ve toz şekeri birlikte kabarıncaya kadar 5 dakika çırpın.
  •  Sıvı malzemeler ve ardından un,irmik ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
  •  Yağlanmış kalıba dökülür.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  •  Kekimiz fırında pişerken şerbet malzemeleri ocakta kaynatılır ve kıvamına  gelince limon suyu eklenir. Bir iki dakika daha kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.
  •  Pişen kek 3 dakika kadar ilk sıcaklığının gitmesi için bekletilir.
  •  Dilimlenir ve sıcağa yakın olan şerbet üzerine gezdirilir.
  •  Üzerine bir başka tepsi örtülür ve dinlendirilir.
  • Minimum 4-5 saat,  maksimum 1 gün sonra servise hazır hale gelir.
  • Ben üzerini antep fıstığı tozu, kiraz şekerlemesi ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsledim.
  • Yanında da biraz kaymak ile nefis oldu.
  • Şimdiden deneyenlere afiyet olsun...


Posted by Picasa

Hiç yorum yok: