10 Mayıs 2010 Pazartesi

ALACALI KEK

 

Çok fazla kek sevmem ama her nedense bu keki çok seviyorum. Yumuşacık dokusu ile hem kakaolu hemde sade kekin bir arada olması değişik bir haz veriyor insana. Geçenlerde aldığım ve bir kez kullandığım Soft Bowl 'un kalıbını tekrar kullanma fırsatı buldum. Silikon olması hem yapışmasını önlüyor hem de kekin çok kolayca kalıptan çıkmasını sağlıyor. Temizliği de çok rahat. Çizilme sorunu yok. İster süstlü tatlı yapıp buzluğa koyabilirsiniz isterseniz fırında kullanabilirsiniz.
ALACALI  KEK

MALZEMELER :
  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2  su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI :
  • Yumurtalar bir kaba alınıp mikserle çırpılmaya başlanır.
  • İçerisine toz şeker de ilave edilerek çırpılır.
  • Yumurtalar beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenir.
  • Başka bir kapta karıştırılmış un,vanilya ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir.
  • Karışımdan biraz başka bir kaba ayrılır.
  • Ayrılan karışıma kakao eklenir.
  • Kalıba kat kat olacak şekilde sade ve kakaolu karışım dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ilk yarım saat fırının kapağı açılmadan ve daha sonra da kürdan yardımı ile bakılarak pişirilir.
  • Soğuyunca kalıptan alınır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN...


 

2 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık görüntü süper

Kırmızı Papatya dedi ki...

Nefis bir goruntu..
Tadina da hic suphem yok arkadasim ellerine saglik..
Cok begendim..
Selamlar,sevgiler..