İÇ BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER :
- 3 adet temizlenmiş enginar
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 dal taze soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı iç bakla
- 1/2 limon suyu
- Un
- Süslemek için dereotu
- Tuz, şeker
- Enginarlar temizlenip kararmaması için limonlu suda bekletilir.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır.
- Taze soğanlar da doğranarak kuru soğanlara ilave edilir.
- Zeytinyağı ile biraz sotelenir ve baklalar da bu aşamada ilave edilir.
- Biraz sıcak su ilavesi ile baklalar biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Daha sonra enginarlar tencereye yerleştirilir.
- Limonlu suya biraz un ilavesi yapılarak karıştırılır ve tencereye dökülür.
- Tuz ve biraz da şeker ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen enginarlar servis tabağına alınır içine iç bakladan koyulur.
- Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder