4 Mayıs 2010 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR


İÇ BAKLALI ENGİNAR

MALZEMELER :
  • 3 adet temizlenmiş enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 1/2 limon suyu
  • Un
  • Süslemek için dereotu
  • Tuz, şeker
YAPILIŞI :
  • Enginarlar temizlenip kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır.
  • Taze soğanlar da doğranarak kuru soğanlara ilave edilir.
  • Zeytinyağı ile biraz sotelenir ve baklalar da bu aşamada ilave edilir.
  • Biraz sıcak su ilavesi ile baklalar biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Daha sonra enginarlar tencereye yerleştirilir.
  • Limonlu suya biraz un ilavesi yapılarak karıştırılır ve tencereye dökülür.
  • Tuz ve biraz da şeker ilavesi ile tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen enginarlar servis tabağına alınır içine iç bakladan koyulur.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: