Enginar çok geç keşfettiğim bir sebze olmasına karşın zararın neresinden dönülürse kardır deyip bu yaz bol bol tüketmeyi düşünüyorum. Meğer ne kadar lezzetli ve bir o kadar da faydalı bir sebzeymiş. Bu yemeği yaparken marketlerde satılan garnitürlerden kullanmadım. Bence daha güzel oluyor.
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI
MALZEMELER :
- 3 adet temizlenmiş enginar
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 2 adet küp küp kesilmiş havuç
- 1 adet büyük boy küp küp kesilmiş patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1/2 limonun suyu
- Dereotu
- Tuz
YAPILIŞI :
- Enginarları güzelce yıkayıp limonlu suda bekletin.
- Soğanı yemeklik olarak doğrayın.
- Zeytinyağında biraz çevirin.
- İçine küçük küçük küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin.
- Bezelyeleri ve patatesleri de ilave edip enginarları üzerine ters çevirerek kapatın.
- Üzerine limonlu suyu ve tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte pişirin.
- Enginarlar ve diğer sebzeler yumuşayınca ateşten alın.
- Servis tabağına enginarları tabak gibi yerleştirip içine garnitürlerden koyun.
- Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder