29 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI


 

       Enginar çok geç keşfettiğim bir sebze olmasına karşın zararın neresinden dönülürse kardır deyip bu yaz bol bol tüketmeyi düşünüyorum. Meğer ne kadar lezzetli ve bir o kadar da faydalı bir sebzeymiş. Bu yemeği yaparken marketlerde satılan garnitürlerden kullanmadım. Bence daha güzel oluyor.

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

MALZEMELER :
  • 3 adet temizlenmiş enginar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 2 adet küp küp kesilmiş havuç
  • 1 adet büyük boy küp küp kesilmiş patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1/2 limonun suyu
  • Dereotu
  • Tuz
YAPILIŞI :
  • Enginarları güzelce yıkayıp limonlu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik olarak doğrayın.
  • Zeytinyağında biraz çevirin.
  • İçine küçük küçük küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin.
  • Bezelyeleri ve patatesleri de ilave edip enginarları üzerine ters çevirerek kapatın.
  • Üzerine limonlu suyu ve tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pişirin.
  • Enginarlar ve diğer sebzeler yumuşayınca ateşten alın.
  • Servis tabağına enginarları tabak gibi yerleştirip içine garnitürlerden koyun.
  • Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: