En favori tatlımdır vişneli cheesecake... İlk yediğimde tadına bayılmış ve nasıl yapılıyor diye uzun uzun düşünmüştüm. Tabiiki o zamanlar yemek yapma merakım pek yoktu. İşyerinden arkadaşımla sık sık Cafe Siesta ya gidiyorduk ve her gittiğimde bu tatlıyı yiyordum. Sevgili Nalancığım kulakları çınlasın içinde neler olduğunu bildiği için bana anlatmıştı tarifini. Ve yıllar sonra bana da yapmak nasip oldu.
VİŞNELİ CHEESECAKE
MALZEMELER :
Tabanı için:
- 1,5 paket burçak yada yulaflı bisküvi
- 100 gram yumuşamış tereyağ
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığının yarısı kadar silme tarçın
- 2 paket labne peynir
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi ve yarım limonun suyu
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Çekirdekleri ayıklanmış vişne
- 1 adet limonun suyu
YAPILIŞI :
- Bisküviler un haline gelinceye kadar robotta çekilir.
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağ,hindistan cevizive tarçın ile yoğrulur.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yayılır ve el yardımı ile iyice bastırılır.
- Buzdolabına koyulur.
- Diğer tarafta labne peynir,süzme yoğurt,toz şeker,limon kabuğu rendesi ve limon suyu mikser yardımı ile karıştırılır.
- Teker teker yumurtalar karışa eklenir ve çırpılır.
- Kelepçeli kalıp buzdolabından alınarak içine krema dökülür ve önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında üzeri tam kızarmadan pişirilir.
- Fırından alınıp soğuyunca yine buzdolabına konur.
- Bu esnada vişne suyu,limon suyu ve nişasta pişirilir.
- Kalıp buzdolabından çıkarılır üzerine vişne taneleri dizilir.
- En son vişne sosu dökülür.
- Tekrar buzdolabına koyulur ve bir gece bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder