10 Nisan 2010 Cumartesi

KREM ŞANTİLİ KURABİYE


KREM ŞANTİLİ KURABİYE

MALZEMELER :

  • 100 gr. terayağ

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

  • 1 kahve fincanı fındık tozu

  • 1 kahve fincanı toz krem şanti

  • 1 yumurta sarısı

  • Aldığı kadar un

  • 1 paket vanilya

  • Üzerine sürmek için bal,susam ve fındık tozu
YAPILIŞI :

  • Tereyağ ve pudra şekeri bir kapta mikserle çırpılır.

  • Toz krem şanti,fındık tozu,yumurta sarısı,vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır.

  • Son olarak un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.

  • Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirilir.

  • Tezgah üzerinde kalıplarla şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.

  • Üzerine oda sıcaklığındaki bal bir fırça yardımı ile sürülür.

  • Daha sonra susam yada fındık tozu serpilir. 

  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: