8 Nisan 2010 Perşembe
TUZLU KURABİYE
MALZEMELER :
125 gr. TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) MAHLEP
1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) TUZ
2 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
1 PAKET HAMUR KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI
SUSAM
ÇÖREKOTU
YAPILIŞI :
UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER BİR KAPTA KARIŞTIRILIP KABARTMA TOZU VE UN EKLENİR YOĞRULUR.
BUZDOLABINDA 20 DAKİKA DİNLENDİKTEN SONRA MERDANE İLE 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIP KALIP YARDIMI İLE KESİLEREK ŞEKİL VERİLİR.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ARZUYA GÖRE SUSAM VE ÇÖREKOTU SERPİLİR.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerinize sağlık...nefis çok severim..
Yorum Gönder