8 Nisan 2010 Perşembe

TUZLU KURABİYE




MALZEMELER :


125 gr. TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) MAHLEP

1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) TUZ

2 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

1 PAKET HAMUR KABARTMA TOZU

3 SU BARDAĞI UN

ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI

SUSAM

ÇÖREKOTU

YAPILIŞI :



UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER BİR KAPTA KARIŞTIRILIP KABARTMA TOZU VE UN EKLENİR YOĞRULUR.

BUZDOLABINDA 20 DAKİKA DİNLENDİKTEN SONRA MERDANE İLE 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIP KALIP YARDIMI İLE KESİLEREK ŞEKİL VERİLİR.

ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ARZUYA GÖRE SUSAM VE ÇÖREKOTU SERPİLİR.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.





AFİYET OLSUN...

1 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık...nefis çok severim..