20 Kasım 2010 Cumartesi

TİRAMİSU


       Bloğuma birşeyler eklemeyeli uzun zaman oldu. Aslında bu zaman zarfında boş durmuyordum ama yapmış olduğum tariflerin fotoğraflarını bilgisayarıma yükleyemediğim için bir türlü yayınlayamadım.
Neyse ki geçici de olsa bir çözüm buldum ve fotoğrafları bilgisayarıma yükleyebildim. Fotoğrafların büyük halini resimlerin üzerini tıklayarak görebilirsiniz. Bir kenarda yayınlanmayı bekleyen tariflerin ilki herkesin severek yediğini düşündüğüm Tiramisu. Aslında Tiramisu çok değişik şekillerde yapılıyor ama ben şimdilik bu tarifi yayınlayacağım. Tarifte kullanacağımız keki kendimiz yapıyoruz. İsterseniz hazır pastabanlardanda kullanabilirsiniz ama bence bu da çok güzel oluyor. Daha sonra ki zamanlarda orjinal tiramisunun da tarifini sizlerle paylaşacağım. Tabii ki önce yapmam gerekiyor.


TİRAMİSU

MALZEMELER :

KEKİ İÇİN :
  • 4 Yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN :
  • 1/2 kg. süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket 200 gr.'lık Pınar Labne peynir
KEKİ ISLATMAK İÇİN :
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN : Kakao


YAPILIŞI :
  • Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımı ile bembeyaz oluncaya kadar çırpılır.
  • Daha sonra diğer kuru malzemeler elenerek karışıma eklenir ve tahta kaşık veya spatula ile yavaşça karıştırılır.
  • Yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  • Kürdan ile kontrol edilerek iyice piştiğinden emin olunca fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Kek bir gün önceden yapılırsa daha iyi sonuç alırsınız.
  • Keskin bir bıçak yardımı ile kek enine ikiye bölünür.
  • Diğer tarafta süt,yumurta,un,toz şeker karıştırılır ve ateşe alınarak pişirilir.
  • Krema göz göz olunca ateşten alınır ve vanilya eklenir.
  • Soğuyan kremaya labne peyniri ilave edilir ve mikserle 10 dakika kadar çırpılır.
  • Keki ıslatmak için sıcak suyun içine nescafe ve şeker eklenerek karıştırılır ve kekin ilk katı bir fırça yardımı ile ıslatılır.
  • Daha sonra kremanın bir kısmı kekin üzerine yayılır.
  • Kekin diğer katıda ıslatılarak kremanın üzerine kapatılır.
  • Kremanın kalanı ile pastanın üstü ve yanları kaplanır.
  • Üzerine kakao elenir.
  • Servis edilinceye kadar buzdolabında bekletilir.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok: