BADEMLİ HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER :
1 1/2 su bardağı un
60 gr. toz badem
30 gr. haşhaş
150 gr. tereyağ
160 gr. şeker (bir su bardağından bir parmak eksik)
80 gr. kayısı marmeladı
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri
- Tereyağ tavada fazla ısıtılmadan eritilir ve içerisine marmelat ve portakal suyu ilave edilir.
- Diğer tarafta yumurtalar toz şeker ile çırpılır.
- Eritilen yağ karışımı içine ilave edilir.
- Kabukları temizlenmiş ve rondodan geçirilmiş badem tozu eklenir.
- Son olarak elenmiş un,kabartma tozuve haşhaş ilave edilerek karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 50 dakika fırının kapağı açılmadan pişirilir.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder