27 Mart 2010 Cumartesi

ISPANAKLI KİŞ

 


ISPANAKLI KİŞ

Tart hamurunun tarifi sevgili Cafefernando'ya ait. Tart hamurunun inceliklerini okuduğumda bazı püf noktalarına önem verdiğinizde güzel bir sonuç elde edebileceğinizi gördüm.

MALZEMELER :

Tart Hamuru için :

  • 1 1/2 su bardağı un

  • 150 gr. tereyağ  küp küp doğranmış

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı buzlu su
İç Malzemesi için :
  • 1/2 kg. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 paket krema
  • 250 gr. kaşar loru
  • 2 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, muskat rendesi
YAPILIŞI :
  • Küp küp kesilmiş olan tereyağını 10 dakika buzlukta bekletiyoruz.
  • Mutfak robotunun haznesine unu ve tuzu koyup kısa aralıklarla çalıştırarak karışmasını sağlıyoruz.
  • Tereyağı parçalarını da ekleyip robotu çalıştırıp iri kum taneleri haline gelmesini sağlıyoruz.
  • Makine çalışırken azar azar buzlu suyu ekleyip hamuru toparlıyoruz. (Bu aşamadan sonra hamurun ıslak ve yapışkan olmaması gerekiyormuş.İki parmağınızın arasına alıp sıktığınızda bir arada duruyorsa hamur olmuş demektir.)
  • Hamuru parşömen kağıdının arasına koyup en az bir saat tercihen 24 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Bu arada da soğanı yemeklik doğrayıp tavada soteliyoruz.
  • İçine ıspanakları da ekleyip pişiriyoruz.
  • Ateşten alıp içine krema,tuz,karabiber ve muskat rendesi ekliyoruz.
  • Soğuyunca çırpılmış yumurtaları ve kaşar lorunu ilave ediyoruz.
  • Hamuru parşömen kağıdının arasındayken merdane ile kalıbımızın çapında açıyoruz.
  • Kalıba yerleştirip bastırıyoruz.
  • Çatalla bir kaç yerinden delip yağlı kağıt seriyoruz.
  • Üzerine ağırlık yapsın diye nohut koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından alıp yağlı kağıt ve nohutları çıkardıktan sonra iç malzemeyi döküyoruz.
  • Tekrar fırına verip kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok: