ISPANAKLI KİŞ
Tart hamurunun tarifi sevgili Cafefernando'ya ait. Tart hamurunun inceliklerini okuduğumda bazı püf noktalarına önem verdiğinizde güzel bir sonuç elde edebileceğinizi gördüm.
MALZEMELER :
Tart Hamuru için :
1 1/2 su bardağı un
150 gr. tereyağ küp küp doğranmış
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı buzlu su
İç Malzemesi için :
- 1/2 kg. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 paket krema
- 250 gr. kaşar loru
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber, muskat rendesi
YAPILIŞI :
- Küp küp kesilmiş olan tereyağını 10 dakika buzlukta bekletiyoruz.
- Mutfak robotunun haznesine unu ve tuzu koyup kısa aralıklarla çalıştırarak karışmasını sağlıyoruz.
- Tereyağı parçalarını da ekleyip robotu çalıştırıp iri kum taneleri haline gelmesini sağlıyoruz.
- Makine çalışırken azar azar buzlu suyu ekleyip hamuru toparlıyoruz. (Bu aşamadan sonra hamurun ıslak ve yapışkan olmaması gerekiyormuş.İki parmağınızın arasına alıp sıktığınızda bir arada duruyorsa hamur olmuş demektir.)
- Hamuru parşömen kağıdının arasına koyup en az bir saat tercihen 24 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bu arada da soğanı yemeklik doğrayıp tavada soteliyoruz.
- İçine ıspanakları da ekleyip pişiriyoruz.
- Ateşten alıp içine krema,tuz,karabiber ve muskat rendesi ekliyoruz.
- Soğuyunca çırpılmış yumurtaları ve kaşar lorunu ilave ediyoruz.
- Hamuru parşömen kağıdının arasındayken merdane ile kalıbımızın çapında açıyoruz.
- Kalıba yerleştirip bastırıyoruz.
- Çatalla bir kaç yerinden delip yağlı kağıt seriyoruz.
- Üzerine ağırlık yapsın diye nohut koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Fırından alıp yağlı kağıt ve nohutları çıkardıktan sonra iç malzemeyi döküyoruz.
- Tekrar fırına verip kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder