20 Mart 2010 Cumartesi

KARAMELLİ MUZLU TARTOLETLER


KARAMELLİ MUZLU TARTOLETLER


Geçen gün yaptığım ama resmini çekemediğim için yayınlayamadığım Karamelli Muhallebiden kalan karamel ve milföy parçalarını nasıl değerlendiririm diye düşünürken birden tartolet yapma fikri belirdi kafamda.
Gerçekten görüntüsü kadar tadı da çok güzel oldu.

MALZEMELER :

Tartolet Hamuru :
  • 125 gr. buzdolabından yeni çıkmış tereyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı un
Dolgu Kreması için :
  • 250 gr. süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 paket toz krem şanti
Süslemek İçin :
  • Muz
  • Ufalanmış milföy parçaları ( 2 adet yaprak miföy fırında kızarana kadar pişirilir.Elle ufalanır.)
  • Karamel Sos ( 1 su bardağı toz şeker teflon tavada karamelize olunca içine 2 kaşık süt ve 1 paket süt kreması ilave edilerek biraz kaynatılır.Şekerler iyice eriyince içine ateşten almaya yakın 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir.)
YAPILIŞI :
  • Mutfak robotunda şeker,tuz ve un karıştırılır.
  • İçine parçalara bölünmüş soğuk tereyağ eklenir.
  • Daha sonra yumurta ve soğuk su ilave edilerek karıştırılır.
  • El değmeden yapılırsa hamurdaki tereyağ ısıdan dolayı erimemiş oluyor.
  • Böylece tartoletler ağızda çok güzel dağılıyor.
  • Streç folyo ile sarılarak buzdolabında en az bir saat bekletilir.
  • Küçük tart kalıplarına hamurdan parçalar alınarak bastırılır.
  • Çatal ile tart hamurunun tabanı 2-3 yerinden delinir.
  • Önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında tartlar çok kızarmadan pişirilir.
  • Diğer tarafta süt tencereye alınarak şeker ile birlikte kaynamaya bırakılır.
  • Süt ısınırken bir kabın içinde yumurta sarıları, un ve nişasta çırpılır.
  • Kaynayan sütün içine hızlı bir şekilde devamlı karıştırarak ilave edilir.
  • Krema pişince ateşten alınır ve içine terayağ ilave edilir.
  • Soğuyan kremanın içine toz krem şanti eklenerek mikserle 5 dakika çırpılır.
  • Kalıptan çıkarılan tartların içine krema koyulur.
  • Üzerine dilimlenmiş muz dizilir.
  • Üzerine milföy parçaları serpiştirilir.
  • En üstünede servis anında karamel sos gezdirilir.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlıkkk

sevil dedi ki...

görünüş mükemmel eminim lezzetide öyledir ellerinize sağlık