Sevgili arkadaşım Hülya'nın yaptığı bu muhteşem görünümdeki kalburabastının tarifini Sizlerle paylaşmak istiyorum. Resmi böyle ise tadı nasıldır kimbilir.Fotoğrafını da cok Güzel çekmiş canım arkadaşım ...
KALBURABASTI
MALZEMELER:
Hamur Malzemesi:
125 gr. tereyağ
1 su bardağı sıvı Yağ
1 su bardağı Yoğurt
1 bardağı irmik su
Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu
İçi için Ceviz
Üzeri için çam fıstığı
Süslemek için çekilmiş antep fıstığı
Servis için kaymak
Şerbeti için:
- 4 su bardağı Şeker
- 3 su bardağı su
- 1 / 2 limon
YAPILIŞI:
- Oda sıcaklığında tereyağ, sıvıyağ, yoğurt BİR kapta karıştırılır.
- İçine irmik, kabartma tozu ve aldığı ilave edilerek Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır un kadar.
- Cevizden Büyük parçalar avuç içinde yuvarlanarak rendenin Büyük tarafı üzerinde açılır ve içine Ceviz koyulur.
- Karşılıklı kenarları kapatılır.
- Kapatılan kenarlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
- Uzerine çam fıstığı koyulur.
- Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Kalburabastılar fırında pişerken şerbet malzemesi pişirilip ılınmaya bırakılır.
- Kalburabastılar fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet uzerine gezdirilir ve tepsinin üzeri kapatılır.
- Şerbetini çeken tatlıların uzerine servis anında çekilmiş antep fıstığı serpilir.
- Kaymak ile servis edilir.
AFİYET OLSUN ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder