8 Mart 2010 Pazartesi

KALBURABASTI

 

Sevgili arkadaşım Hülya'nın yaptığı bu muhteşem görünümdeki kalburabastının tarifini Sizlerle paylaşmak istiyorum. Resmi böyle ise tadı nasıldır kimbilir.Fotoğrafını da cok Güzel çekmiş canım arkadaşım ...

KALBURABASTI

MALZEMELER:
Hamur Malzemesi:

  • 125 gr. tereyağ

  • 1 su bardağı sıvı Yağ

  • 1 su bardağı Yoğurt

  • 1 bardağı irmik su

  • Aldığı kadar un

  • 1 Paket kabartma tozu

  • İçi için Ceviz

  • Üzeri için çam fıstığı

  • Süslemek için çekilmiş antep fıstığı

  • Servis için kaymak
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı Şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 / 2 limon

YAPILIŞI:
  • Oda sıcaklığında tereyağ, sıvıyağ, yoğurt BİR kapta karıştırılır.
  • İçine irmik, kabartma tozu ve aldığı ilave edilerek Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır un kadar.
  • Cevizden Büyük parçalar avuç içinde yuvarlanarak rendenin Büyük tarafı üzerinde açılır ve içine Ceviz koyulur.
  • Karşılıklı kenarları kapatılır.
  • Kapatılan kenarlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Uzerine çam fıstığı koyulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Kalburabastılar fırında pişerken şerbet malzemesi pişirilip ılınmaya bırakılır.
  • Kalburabastılar fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet uzerine gezdirilir ve tepsinin üzeri kapatılır.
  • Şerbetini çeken tatlıların uzerine servis anında çekilmiş antep fıstığı serpilir.
  • Kaymak ile servis edilir.
AFİYET OLSUN ...


Hiç yorum yok: