19 Mart 2010 Cuma

EL AÇMASI BÖREK



EL AÇMASI BÖREK
Bu böreği her yaptığımda tarifini aldığım Lezzetmutfağı'na hep teşekkür ediyorum. Gerçekten cok güzel lezzetli bir börek oluyor. Kaç kere yaptıysam hic birisi başarısız olmadı. Yapılış aşamalarını bu sitede kolaylıkla görebilirsiniz. Kendisinin eline ve emeğine Sağlık ....

MALZEMELER:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 şişe maden suyu

  • 2 su bardağı ılık su

  • 1 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • 1 kg. ıspanağın yaprak kısımları
  • 300 gr. kadar kaşar loru
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım.)
YAPILIŞI:
  • Hamur malzemeleri ile ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz ...
  • Ispanakları güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra doğruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tuzla ve ıspanakla ovuyoruz.
  • Suyu fazla çıkarsa ıspanakları süzün.
  • Peyniri, karabiberi ve tuzunu ekliyoruz.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  • Bezeleri tabak büyüklüğünda açıyoruz.
  • Üçerli guruplar yapıyoruz.
  • Aralarını sıvıyağ ile yağlayıp üçer üçer üst üste koyuyoruz ....
  • Biraz bekletilen üçlü hamurları elimizle çekiştirerek açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.
  • Açtığımız yufkayı ortadan ikiye kesip içimizi koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Ruloyuda gül böreği gibi sarıp tepsiye alıyoruz .... (Ben kol böreği gibi sardım.)
  • Aynı şekilde bütün hamuru bitirene kadar yapıyoruz.
  • Uzerine yumurta sürüp alti ve üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık.sevgiler.