14 Aralık 2010 Salı

ARNAVUT CİĞERİ

       Ciğer sevmeyen biri olarak yine de bu tarifi yapmak istedim. Çünkü eşim arnavut ciğerini çok seviyor ve her ne kadar ben sevmesem de onu bu tattan mahrum bırakmam haksızlık olur diye düşündüm. Nette araştırdığım kadarı ile yapmaya çalıştım. Eşim beğendi. Umarım sizler de dener ve çok seversiniz.
ARNAVUT CİĞERİ :
MALZEMELER :
  • 1/2 kg. Kuzu Ciğeri (Zarları temizlenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI :
  • Zarlarından temizlenmiş ciğerleri kuşbaşı doğrayıp buzlu soğuk suyla güzelce yıkayın.
  • Süzgeçte süzün.
  • Unu,kırmızı toz biberi ve tuzu buzdolabı poşetinde harmanlayın.
  • Suyu süzülmüş ciğerleri de bu poşete koyup ağzını kapatarak elimizde güzelce karıştırın. Bu şekilde ciğerler ve un karışı daha güzel karışır.
  • Una bulanan ciğerleri bir süzgece alıp fazla ununu eleyelim.
  • Ciğerler bu aşamada birbirine fazla değmemesi gerekir.Çünkü sulanma yapar.
  • Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın.
  • İyice ısınan yağa ciğerleri çok fazla olmadan koyun.
  • Birbirine değmemesi gerekiyor.
  • 2 dakika kadar kızartıp servis tabağına alın.
  • Çok pişirirseniz sertleşir.
  • Servis anında patatesleri küp küp kızartıp ciğerin yanında maydonozlu soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: