12 Aralık 2010 Pazar

LANDÖŞE (PASTANE KURABİYESİ) ve AY ÇÖREĞİ


      Sevgili arkadaşım Sultan'ın daveti üzerine bugün onun evinde toplandık. Eli boş gitmemek için de küçük de olsa çam sakızı çoban armağanı almak istedim. Kendisi  için  servis  tabağı  aldım  ama  boş  götürmek olmazdı. Bu yüzden de ne zamandır denemeyi düşündüğüm ay çöreği ve landöşelerden yaptım. Yiyenler tarafından büyük beğeni aldıkları için iki tarifi de yayınlamak istedim.
      Ay çöreğinin tarifi sevgili arkadaşım Müge' ye ait.

AY ÇÖREĞİ

MALZEMELERİ

Hamuru İçin ;
  • 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 pk. instant maya
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fiske tuz
İç Malzemesi için ;
  • 3 Su Bardağı (robotta çekilmiş) kakaolu kek yada herhangi bir kek
  • 1 çay bardağı (iri kırılmış) ceviz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tarçın
YAPILIŞI :


  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağ ve pudra şekerini mikser ile 1-2 dk. çırpın.
  • Süt, yumurta, tuz ve mayayı da ekleyip çok az daha çırpın.
  • Karışıma unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
  • İç malzeme için verilen tüm malzemeleri bir kaba koyun, çok hamur gibi olmaması için elinizle yoğurmayın, kaşık ile iyice karıştırın.
  • Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tezgah üzerinde merdane ile ince olacak şekilde açın.
  • İç malzemeden 1,5 yemek kaşığı kadar  koyun ve sarın.
  • Uç kısımları kendinize doğru çevirerek, ay şekli verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam yada file fındık serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 35-40 dk. pişirin.

LANDÖŞE

Malzemeler :

  • 125 gr. tereyağ yada margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • Kurabiyeleri yapıştırmak için arzu ettiğiniz bir marmelat
  • Süslemek için 1 paket bitter çikolata
  • Hindistan Cevizi

Yapılış :

  • Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını bir kapta mikserle bembeyaz olana kadar çırpın.
  • Yavaş yavaş pudra şekerini de ilave edip mikserle çırpalım.
  • Yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edelim.
  • Üzerine unu ilave edip yoğuralım.
  • Yumuşak bir hamur olacak.
  • Krema torbasına doldurulan hamur yağlı kağıt serili tepsiye parmak uzunluğunda sıkılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pişirilir.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
  • İki kurabiye arasına marmelat sürülüp yapıştırılır.
  • Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır ve hindistan cevizine bulanır.
AFİYET OLSUN...











Hiç yorum yok: