12 Aralık 2010 Pazar

PRENSES SARMA

 


PRENSES SARMA

Bu tatlının tam adını bilmiyorum ama nette araştırdığım kadarı ile prenses sarma, sultan sarma gibi isimleri var. Bazı arkadaşlarımız iç malzemesini çikolatalı yapmışlar ama ben kremalı yapmak istedim.

MALZEMELER :
  • 1 kg. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • İçi için 1 paket süt kreması
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Hindistan Cevizi
  • İrice çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI :
  • Süt,un,şeker tencereye konularak ateşte karıştırılarak pişirilir.
  • Göz göz olunca ateşten alınır.
  • Vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılır.
  • Soğuyunca 15-20 dakika kadar sıkılmadan mikserle çırpılır.
  • Muhallebinin sakız gibi olması için mikserle yada blendırdan geçirilmesi şart.
  • Bu arada diğer tarafta da dikdörtgen bir tepsinin tabanına bolca hindistan cevizi serpilir.
  • Muhallebiyi tepsiye yayın.
  • Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
  • Bir gece önceden yapılması tavsiye olunur.
  • Daha sonra dolaptan alınır.
  • Diğer taraftan 1 paket kremayı pudra şekeri ile karıştırıp mikserle katılaşıncaya  kadar çırpın.
  • Tepsideki muhallebinin üzerine yayın.
  • Bıçakla küçük dikdörtgenler kesip üzerine ceviz içi serpin.
  • Spatula yardımı ile rulo yapınız.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: