22 Aralık 2010 Çarşamba

FRAMBUAZLI RULO PASTA

 
FRAMBUAZLI RULO PASTA
 
MALZEMELER :
 
KEKİ İÇİN :
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
SÜSLEME İÇİN :
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Frambuaz
  • 1 paket Bitter çikolata (Benmari eritilmiş)
  • 1 paket rendelenmiş çikolata
YAPILIŞI :
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar karıştırma kabında mikserle çırpılır.
  • Yavaş yavaş toz şeker eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
  • Yumurtalar beyazlaşınca elenmiş haldeki un ve kabartma tozu ilave edilir.
  • Tahta kaşıkla karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye dökülür.
  • Spatula ile düzleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  • Fırından alınca sıcakken rulo yapılır ve bir mutfak havlusu ile üzeri örtülür.
  • 10-15 dakika sonra rulo açılır.
  • Fırça yardımı ile şekerli süt sürülür.
  • Üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılmış krem şantinin bir kısmı yayılır.
  • Frambuazla süslenir ve rulo yapılır.
  • Kalan krem şanti ile pastanın her tarafı kaplanır.
  • Buzdolabında bekletilir.
  • Daha sonra dolaptan alınıp benmari usulü eritilmiş çikolata üzerine gezdirilir.
  • Çikolata rendesi ile süslenir.
AFİYET OLSUN...
 
 
 

Hiç yorum yok: