12 Aralık 2010 Pazar

VİŞNELİ TART



VİŞNELİ TART
 
MALZEMELER :
 
TART HAMURU İÇİN ;
  • 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı buzlu su
KREMASI İÇİN ;
  • 1/2 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 100 ml. süt kreması
ÜZERİ İÇİN ;
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı vişne suyu

YAPILIŞI :
  • Tart malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
  • Streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur dolaptan alınır ve yağlanmış tart kalıbına yayılır.
  • Çatalla değişik yerlerinden delikler açılır.
  • Üzerine yağlı kağıt serilir ve nohut serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında fazla kızartmadan pişirilir.
  • Diğer tarafta muhallebi pişirilir ve soğuyunca içine krema konularak mikserle çırpılır.
  • Tartın üzerine yayılır.
  • Üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneler dizilir.
  • Jöle malzemeleri ateşte pişirilir ve ateşten alınarak soğutulur.Sık sık kabuk tutmaması için karıştırılır.
  • O da soğuyunca vişnelerin üzerine dökülür.
  • Buzdolabına konulur.
AFİYET OLSUN...
  •  
  •  



  •  


Hiç yorum yok: