21 Aralık 2010 Salı

LANDÖŞE

Posted by Picasa

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifi yok mu??

AYSEL dedi ki...

LANDÖŞE

Malzemeler :

125 gr. tereyağ yada margarin1 su bardağı pudra şekeri2 su bardağı unKurabiyeleri yapıştırmak için arzu ettiğiniz bir marmelatSüslemek için 1 paket bitter çikolataHindistan Cevizi
Yapılış :

Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını bir kapta mikserle bembeyaz olana kadar çırpın.Yavaş yavaş pudra şekerini de ilave edip mikserle çırpalım.Yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edelim.Üzerine unu ilave edip yoğuralım.Yumuşak bir hamur olacak.Krema torbasına doldurulan hamur yağlı kağıt serili tepsiye parmak uzunluğunda sıkılır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pişirilir.Piştikten sonra soğumaya bırakılır.İki kurabiye arasına marmelat sürülüp yapıştırılır.Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır ve hindistan cevizine bulanır.AFİYET OLSUN...