3 Şubat 2010 Çarşamba

ARAP KURABİYE


ARAP KURABİYE

MALZEMELER :

HAMURU İÇİN :

3 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA SARISI
250 GR. TEREYAĞ
1 PAKET VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
3 SU BARDAĞI UN

ÜZERİ İÇİN :

1/2 SU BARDAĞI KAKAO
1/2 SU BARDAĞI NESQUIK
1/2 SU PARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
ARZUYA GÖRE ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE TÜRK KAHVESİ


YAPILIŞI :

YUMURTALARIN SARILARI BİR KABIN İÇİNDE İYİCE UFALANIR.
TEREYAĞ,VANİLYA,PUDRA ŞEKERİ EKLENİR.
YUMURTA SARISI TEREYAĞ İÇİNDE İYİCE KAYBOLUNCAYA KADAR KARIŞTIRILIR.
UN EKLENİR VE YOĞRULUR.
10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARILIP YUVARLANIR VE DİZİLİR.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARMADAN PİŞİRİLİR.
FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILMIŞ KAKAO,NESQUİK,PUDRA ŞEKERİ KARIŞIMINA BULANIR.KARŞIMIN HERTARAFINA GELMESİ SAĞLANIR.
TEPSİYE ARALIKLI OLARAK DİZİLİR.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: