4 Şubat 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI CHEESECAKE


TARİF cafefernando YA AİT. DENEDİM ÇOK BEĞENDİM. BUZDOLABINDA BEKLETMEDEN KESTİĞİM İÇİN ŞEKLİ ÇOK GÜZEL OLMADI AMA TADI ÇOK GÜZEL. BU TARİF İÇİN YUMURTALAR VE PEYNİRLER MUTLAKA ODA ISISINDA OLMALI. DAHA ÖNCEDEN BİR SÜZGECE HAVLU KAĞIT SERİP ÜZERİNEDE LABNE PEYNİRLER KONULDUKTAN SONRA SUYUNUN SÜZÜLMESİ BEKLENMELİ.



ÇİKOLATALI CHEESECAKE

MALZEMELER :


TABANI İÇİN :


  • 50 GR.ÖĞÜTÜLMÜŞ BADEM
  • 75 GR. TEREYAĞ
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • 1 ÇİMDİK TUZ
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

(BEN BU TABANIN TARİFİNDEN SONRA BİR DAHA HAZIR BİSKÜVİ KULLANMAM.SÜPER BİR TARİF)


MUTFAK ROBOTUNA BADEM VE UN EKLENİP ÇALIŞTIRILIR.SIRASIYLA TUZ,TEREYAĞ,PUDRA ŞEKERİ VE YUMURTA SARISI EKLENİP KARIŞTIRILIR.HAMUR TOPARLANINCA OLMUŞ DEMEKTİR. HAMUR 30 DAKİKA DİNLENDİRİLDİKTEN SONRA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KELEPÇELİ 23 CM ÇAPINDAKİ BİR KALIBIN TABANINA YAYILIR.BİRAZ BASTIRILIR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECELİK FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİLİR. PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.


ÜZERİ İÇİN :

  • 4 PAKET BİTTER ÇİKOLATA (320 GR.) (BENMARİ USULU ERİTİLMİŞ)
  • 5 PAKET LABNE PEYNİRİ (BEN 2 PAKET LABNE VE 1/2 SÜZME YOĞURT KULLANDIM)
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 4 ADET YUMURTA
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
  • 1 TUTAM TUZ
  • LABNE PEYNİRİ MİKSERLE ÇIRPIN.
  • TOZ ŞEKERİ EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
  • YUMURTALARI TEKER TEKER EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
  • VANİLYA,TUZ VE MISIR NİŞASTASINI EKLEYİN VE TEKRAR KARIŞTIRIN.
  • ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYIDA KARIŞIMA EKLEYİN.MİKSERLE ÇIRPIN.
  • KARIŞTIRMA KABIMIZI TEZGAHIN ÜZERİNE VURARAK İÇİNDEKİ KABARCIKLARIN ÇIKMASINI SAĞLAYIN.
  • KARIŞIMI SOĞUMUŞ OLAN CHEESECAKE TABANINA DÖKÜP 170 DERECEDE 55 DAKİKA PİŞİRİN.
  • FIRINDAN ÇIKARIN VE ODA SICAKLIĞINA GELDİĞİNDE SERVİS TABAĞINA ALIP BUZDOLABINDA EN AZ SEKİZ SAAT BEKLETİN.
  • BUZDOLABINDA TAZELİĞİNİ 3 GÜN KORUYACAKTIR.

Hiç yorum yok: