4 Şubat 2010 Perşembe

ÜÇ RENKLİ AÇMA BÖREK


ÜÇ RENKLİ AÇMA BÖREK


BU BÖREK GENELDE HAZIR YUFKA İLE YAPILIR AMA BEN EL AÇMASI YUFKAYI DAHA ÇOK SEVİYORUM.HAZIR YUFKADA ELDE AÇILIYOR AMA İNSANIN KENDİ EMEĞİNİ VEREREK YAPMASI BİR BAŞKA ZEVKLİ OLUYOR.BU BÖREĞİ DE ELDE AÇARAK YAPTIM. YUFKA AÇMASI PEK MARİFET İSTEMEYEN BİR BÖREK.



MALZEMELER :


HAMURU İÇİN :


  • 4 SU BARDAĞI UN
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • ALDIĞI KADAR ILIK SÜT


İÇİ İÇİN :


  • 2 ORTA BOY HAVUÇ ( RENDELENİP TUZLANACAK)
  • SUDA ÇOK AZ HAŞLANMIŞ VE SOĞANLA BİRLİKTE SOTELENMİŞ ISPANAK YAPRAKLARI
  • 100 GR. PASTIRMA (ARZUYA GÖRE ÇEMENLERİ TEMİZLENEBİLİR.)
  • YUFKA ARALARINA SÜTMEK İÇİN SIVI YAĞ
  • ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
  • SUSAM,ÇÖREK OTU

YAPILIŞI :

  • UN,TUZ,SIVI YAĞ VE ALDIĞI KADAR SÜT İLE BİRAZ SERT BİR HAMUR YAPILIR.
  • ÖZLEŞENE KADAR GÜZELCE YOĞRULUR.
  • ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK YARIM SAAT DİNLENDİRİLİR.
  • HAMUR ÜÇ EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR VE YUMRULAR YAPILIR.
  • OKLAVA YARDIMI İLE BİRİNCİ YUMRU İNCE BİR ŞEKİLDE AÇILIR.MANTI YUFKASINDAN DAHA İNCE OLACAK.
  • ÜZERİNE SIVI YAĞ GEZDİRİLİR.HER TARAFINA YAYILIR.
  • ÜZERİNE RENDELENMİŞ HAVUÇLAR YAYILIR.
  • 2.YUFKADA AYNI ŞEKİLDE AÇILIP HAVUÇLARIN ÜZERİNE ÖRTÜLÜR.TEKRAR YAĞLANIR.
  • ISPANAKLAR YAYILIR.
  • SON YUFKADA AÇILARAK ISPANAKLARIN ÜSTÜ KAPATILIR.YAĞLANIR VE PASTIRMALAR ELLE PARÇALANARAK YAYILIR.
  • İÇ MALZEMEYİ KOYARKEN KENARLARA GELMEMESİNE ÖZEN GÖSTERİLİR.
  • YANLARDAN YUFKA İÇERİ KAPATILIR.SİGARA BÖREĞİ SARAR GİBİ BOLCA RULO YAPILIR.
  • YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR.
  • ÜZERİNE SIVIYAĞLI YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.
  • ÇÖREKOTU VEYA SUSAM SERPİLİR.
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 C0 LİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.
  • FIRINDAN ÇIKINCA DİLİMLENİR.
AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok: