4 Şubat 2010 Perşembe

PROFİTEROL

Dün arkadaşlarla biraradaydık.Okuldaki veli arkadaşlardan bir kaçı ile 1.sınıftan beri biraradayız. Her ay birimizde toplanıyoruz. Çok ta zevkli oluyor. Hem ordan burdan sohbet ediyoruz (yani dedikodu yapıyorsunuz dediğinizi duyar gibiyim.) hem de çocukların okul durumundan konuşuyoruz. Paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu ay sıra Emel'deydi. Sevgili arkadaşımız hiç üşenmemiş bizim için çok güzel şeyler hazırlamıştı. Bende sizin için yaptıklarının fotoğrafını çektim. Tariflerini de altlarında bulabilirsiniz.




PROFİTEROL







Emel profiterolü çok güzel yapıyor. Tarifini en kısa zamanda ben de deneyeceğim. Sonuçlarını sayfamda en kısa zamanda sizlerle paylaşırım.



MALZEMELER :



PATAŞU HAMURU İÇİN (Bu hamura Şu hamuru de denmektedir.)



125 gr. MARGARİN YADA TEREYAĞ

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI SU

1 ÇİMDİK TUZ

4 YUMURTA

İÇ DOLGU KREMASI İÇİN



5 SU BARDAĞI SÜT

10 YEMEK KAŞIĞI UN

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

50 GR.MARGARİN VEYA TEREYAĞ

1 PAKET KREM ŞANTİ

ÇİKOLATALI SOSU İÇİN



HAZIR PAKETLERDE SATILAN ÇİKOLATALI SOS KULLANMIŞ.

YAPILIŞI



TEFLON BİR TENCEREDE SUYU KAYNATIN.

İÇİNE TEREYAĞINI VE TUZU EKLEYİN.

TEREYAĞI ERİYİNCE UNU İLAVE EDİN VE TAHTA KAŞIKLA SÜREKLİ HIZLI BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRIN.

HAMUR BİR ARAYA TOPLANDIĞINDA OCAKTAN ALIN.

HAMUR SOĞUYUNCA İÇİNE TEKER TEKER YUMURTALARI EKLEYİN.(YUMURTALARI BİRDEN İLAVE ETMEYİN.)

BU İŞLEMİ MİKSERİN HAMUR ÇIRPICI APARATI İLE DE YAPABİLİRSİNİZ.

YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE TATLI KAŞIĞI YARDIMI İLE HAMURDAN YUVARLAKLAR ALARAK DİZİN.

YUVARLAK YAPMAYA ÇALIŞMAYIN.HAMURDAN KAŞIKLA PARÇALAR ALMANIZ YETERLİ.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.

FIRININ KAPAĞINI İLK YARIM SAAT AÇMAYIN.

PİŞİNCE FIRINDAN ALARAK SOĞUMASINI BEKLEYİN.

BU ARADA SÜT,ŞEKER VE UNU BİR KAPTA ÇIRPIN VE TENCEREYE İLAVE EDİP OCAKTA MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİN.

ATEŞTEN ALINCA İÇİNE BİR MİKTAR KATI YAĞ İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.

SOĞUYUNCA İÇİNE BİR PAKET TOZ KREM ŞANTİYİ 1/2 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT İLE ÇIRPIP EKLEYİN VE  MİKSERLE 10 DAKİKA ÇIRPIN.

SOĞUYAN PROFİTEROLLERİ KREMA SIKMA TORBASINA KOYDUĞUNUZ KREMA İLE DOLDURUN.

SERVİS TABAĞINA DİZİN

SON ALARAK HAZIR ÇİKOLATA SOSUNU ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLAYIP HAFİF ILIKKEN PROFİTEROLLERİN ÜZERİNE GEZDİRİN.

ÜZERİNİ ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok: