9 Şubat 2010 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜ

img001

Aşk Yolunda İnsan Olmak!


İnsan şöyle, adam hazırsındır BİR Âşık olmalı. İçinden Aşkın o Büyük rüzgarı esip geçmeli. Sevda kırmalı kolunu, kanadını. Dünyaya kafa tutan BİR aslanken, Bir Anda kediye dönmeli.

Aşk Yolunda İnsan Olmak!

İliklerine kadar Aşık olmalı insan. En azından hayatında BİR Kere Aşkın tokadını yemeli. Sersemleyip düşmeli Hatta, Bir ömrün önemli yıllarını o Aşk için tüketmeli.
İnsan doya doya Âşık olmalı Mutlaka. Kavak yelleri denilen o sarı, ne garip şeymiş bilmeli. Yüzünde engel olamadığı tuhaf gülümsemeyle, ortalık Yerde gezinmeli.
İnsanın aşktan gözleri parlamalı BİR defa. Karşıdan bakanlar, Sevdalı olduğunu anlayabilmeli. Beğenilen olmayı denedim buz kıskanmalı ONU içten. ASKİ yakalamış Şanslı BİR kul olduğunu düşündürtmeli.
İnsan aşktan saçmalamalı Mutlaka. Normal zamanda yapmayacağı İşler yapmalı. Biraz boyun eğmeyi öğrenmeli.
Gözleri radyasyonu ışınlanan kör farelerin olmalı aşktan. Görmediği çukurlara düşüp, uçurumlardan düşmeli. Hata yapmalı, yanlış yola dönmeli, girdaplarda boğulmalı Aşk yüzünden.
İnsan kendini geçecek kadar aşık olabilmeli. Bencilliği unutmayı, egoyu törpülemeyi, paylaşarak büyümeyi aşkla öğrenmeli.
İnsan kendinden fazla sevmeli Birini. Bir Zamanlar el olanın birsey cani yandığında, kendininkinin nasil daha fazla acıdığını Görmeli, Ermenek.
Öylesine Büyük sevmeli ki, sonunda yolu Tanrı'ya varabilmeli. Aşk insanı düşündürmeli. Neden bu dünyada olduğunu, yaşamın gizemini aşktan hareketle bulabilmeli.
Aşk acisi çekmeli Mutlaka. Kaybetmek nasil BİR duygudur, Sahip Olmak ne değerlidir, Aşk bunları göstermeli.
Kalbinin Orta yerinde BİR Bıçak kesiği ile yaşamayı denemeli. Gözyaşları tükendiğinde, gözlerden kan geldiğini şaşırarak öğrenmeli.
Burnun direği sızlamalı. Özlemek neymiş, hasret insanı nasil yakıp kavururmuş, Aşkın ızdırabını çekerken anlayabilmeli.
BİR ASKİ beklemeli insan. Zamanın durmasını istemeli. Geçen her dakikanın, akrebin yelkovanla onun hareketinin ciğerlerinden sökülüp alındığını Görmeli. KAC sigara içse bitmeyen gecelerle kendini Terbiye etmeli.
İnsan Mutlaka Âşık olmalı. Şöyle keyifli, Büyük BİR sevdaya tutulmalı. Terk edilmeli, ACI çekmeli. Bunları yaşamalı ki, başkasını anlayabilecek olgunluğa gelmeli. Kibrin, küstahlığın, bencilliğin fade olması için, Aşkın ateşinde yanıp, aşkla gönlünü eğitmeli beğenilen olmayı denedim.
Bence insan olmaya giden Yol, Mutlaka aşktan geçmeli!

ALINTI ...

Hiç yorum yok: