14 Şubat 2010 Pazar

MERCİMEK ÇORBASI



















MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler :
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber

Yapılışı :
  • Kırmızı mercimekler bol suyla güzelce yıkanır.
  • Havuç rendelenir.Patates çok küçük bir şekilde doğranır.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Kırmızı mercimek,havuç,patates,kuru soğan,et suyuyla birlikte bütün malzemeler iyice eriyinceye kadar pişirilir.
  • Pişince ateşten alınıp blendırdan yada bir süzgeçten geçirilir.(Ben süzgeçten iki kez geçirdim.Böylece daha pürüzsüz oluyor.)
  • Tencereye biraz sıvıyağ konularak salça biraz kavrulur.
  • 1/2 yemek kaşığı un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.
  • Daha sonra süzgeçten geçirilen mercimek eklenir ve birlikte kaynatılır.
  • Tuzu ve karabiberi ilave edilir.
  • Diğer tarafta biraz tereyağında nane ve kırmızı toz biber çevrilir.
  • Naneyi çok yakmamakta fayda görüyorum.
  • Tereyağlı nane çorbanın üzerine dökülerek yanında limon ile servis edilir.
Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok: