MERCİMEK ÇORBASI
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı et suyu
- Tereyağ
- Tuz
- Kuru nane
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Karabiber
Yapılışı :
- Kırmızı mercimekler bol suyla güzelce yıkanır.
- Havuç rendelenir.Patates çok küçük bir şekilde doğranır.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Kırmızı mercimek,havuç,patates,kuru soğan,et suyuyla birlikte bütün malzemeler iyice eriyinceye kadar pişirilir.
- Pişince ateşten alınıp blendırdan yada bir süzgeçten geçirilir.(Ben süzgeçten iki kez geçirdim.Böylece daha pürüzsüz oluyor.)
- Tencereye biraz sıvıyağ konularak salça biraz kavrulur.
- 1/2 yemek kaşığı un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.
- Daha sonra süzgeçten geçirilen mercimek eklenir ve birlikte kaynatılır.
- Tuzu ve karabiberi ilave edilir.
- Diğer tarafta biraz tereyağında nane ve kırmızı toz biber çevrilir.
- Naneyi çok yakmamakta fayda görüyorum.
- Tereyağlı nane çorbanın üzerine dökülerek yanında limon ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder