3 Şubat 2010 Çarşamba

FRAMBUAZLI MİNİ TARTOLETLER


FRAMBUAZLI MİNİ TARTOLETLER (12 ADET)
MALZEMELER :

150 GR. TEREYAĞ
2,5 SU BARDAĞI UN
1 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SOĞUK SU
3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇ MALZEMESİ İÇİN :

2 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA SARISI
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI KREMA
SÜSLEMEK İÇİN FRAMBUAZ
1 PAKET TART JÖLESİ


YAPILIŞI :

TERAYAĞ,YUMURTA,PUDRA ŞEKERİ,SU VE UN KARIŞTIRILIP YOĞRULUR.
10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
UNLANMIŞ TEZGAHTA MERDANE İLE 1/2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR.
SU BARDAĞININ AĞZI İLE YUVARLAKLAR KESİLİR.
TART KALIPLARINA YERLEŞTİRİLİP BASTIRILIR.
ÇATALLA TABANINA BİRKAÇ YERİNDEN DELİK AÇILIR.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDAN HAFİF KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
SOĞUMAYA BIRAKILIR.
DİĞER TARAFTA KREMA MALZEMELERİ PİŞİRİLİR.
KREMA SOĞUYUNCA İÇİNE SIVI KREMA EKLENİP MİKSERLE ÇIRPILIR.
SOĞUMUŞ OLAN TART KALIPLARININ İÇİNE KREMADAN DOLDURULUR.
ÜZERİ FRAMBUAZLA SÜSLENİR.
TART JÖLESİ ÜZERİNDE YAZAN TARİFE GÖRE HAZIRLANIP SOĞUTULUR VE TARTLARIN ÜZERİNE YAVAŞÇA GEZDİRİLİR.
JÖLENİN MEYVELERİN ÜZERİNE GELMESİ YETERLİ.ÖNEMLİ OLAN MEYVELERİN KARARMAMASI.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: