YALANCI SU BÖREĞİ
Bu börek yapmayı düşündüğüm tarifler arasındaydı ve ne zamandır yapılmayı bekliyordu.Kısmet bugüne imiş.
Bu börek yapmayı düşündüğüm tarifler arasındaydı ve ne zamandır yapılmayı bekliyordu.Kısmet bugüne imiş.
Tarifi sevgili arkadaşım İpeginmutfagi 'ndan aldım.
MALZEMELER :
12 ADET MİLFÖY HAMURU
3 ADET YUFKA
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMI
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ADET MADEN SUYU
TUZ
300 GRAM KAŞAR LORU VEYA ERİYEN PEYNİRLERDEN
MAYDONOZ
YAPILIŞI :
- MİLFÖY HAMURLARININ 6 TANESİNİ DİKDÖRTGEN BİR TEPSİYE YAYARAK YERLEŞTİRİN.
- TEPSİYE YAĞ SÜRMENİZE GEREK YOK.
- ÜZERİNE YUFKALARIN 1,5 TANESİNİ PARÇALAYARAK YERLEŞTİRİN.
- BU ARADA SÜT,YAĞ,YUMURTA,MADEN SUYU VE TUZ KARIŞIMINI GÜZELCE ÇIRPARAK YUFKALARA YEDİRİNİZ.
- DAHA SONRA PEYNİRLİ MAYDONOZLU KARIŞIMI YUFKALARIN ÜZERİNE YAYINIZ.
- TEKRAR KALAN YUFKALARI DA YERLEŞTİRDİKTEN SONRA SOSTAN DÖKÜNÜZ.
- EN ÜSTE KALAN 6 ADET MİLFÖY HAMURUNU DA YERLEŞTİRİN.
- KESKİN BİR BIÇAK YARDIMI İLE DİLİMLEYİN.
- SOSTAN KALDIYSA BUNU DA ÜSTÜNE GEZDİRİN.
- ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder