12 Şubat 2010 Cuma

YALANCI SU BÖREĞİ

YALANCI SU BÖREĞİ

Bu börek yapmayı düşündüğüm tarifler arasındaydı ve ne zamandır yapılmayı bekliyordu.Kısmet bugüne imiş.
Tarifi sevgili arkadaşım İpeginmutfagi 'ndan aldım.

MALZEMELER :

  • 12 ADET MİLFÖY HAMURU

  • 3 ADET YUFKA

  • 2 YUMURTA

  • 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMI

  • 1 SU BARDAĞI SÜT

  • 1 ADET MADEN SUYU

  • TUZ

  • 300 GRAM KAŞAR LORU VEYA ERİYEN PEYNİRLERDEN

  • MAYDONOZ
YAPILIŞI :
  • MİLFÖY HAMURLARININ 6 TANESİNİ DİKDÖRTGEN BİR TEPSİYE YAYARAK YERLEŞTİRİN.
  • TEPSİYE YAĞ SÜRMENİZE GEREK YOK.
  • ÜZERİNE YUFKALARIN 1,5 TANESİNİ PARÇALAYARAK YERLEŞTİRİN.
  • BU ARADA SÜT,YAĞ,YUMURTA,MADEN SUYU VE TUZ KARIŞIMINI GÜZELCE ÇIRPARAK YUFKALARA YEDİRİNİZ.
  • DAHA SONRA PEYNİRLİ MAYDONOZLU KARIŞIMI YUFKALARIN ÜZERİNE YAYINIZ.
  • TEKRAR KALAN YUFKALARI DA YERLEŞTİRDİKTEN SONRA SOSTAN DÖKÜNÜZ.
  • EN ÜSTE KALAN 6 ADET MİLFÖY HAMURUNU DA YERLEŞTİRİN.
  • KESKİN BİR BIÇAK YARDIMI İLE DİLİMLEYİN.
  • SOSTAN KALDIYSA BUNU DA ÜSTÜNE GEZDİRİN.
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok: