25 Şubat 2010 Perşembe

GÜL POĞAÇA

GÜL POĞAÇA

Lezzet Dergisinin Ocak sayısında görmüştüm bu tarifi.Görünüşü cok hoşuma gittiği için yapmak istedim.
Klasik mayalı hamur ile yapılıyor ve gül şekli yapmak ta cok basit.

Malzemeler:
  • 2 Yumurta (Bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım Paket yas maya (42 gr. 'Lik mayanın yarısı)
  • 3 Yemek kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • Alabildiği kadar (Ele yapışmayacak şekilde olacak) un
  • Arzu ettiğiniz bir iç malzeme (Ben kıymalı iç kullandım)

Yapılışı:
  • Ilık sütü genis bir kaseye alın.
  • Şeker ve mayayı ekleyip iyice eritinceye kadar karıştırın.
  • 1 Yumurta, 1 yumurtanın beyazı, sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edin.
  • Hamurun kıvamı ne cok yumuşak nede sert olacak.Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olmalı)
  • Hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek 30 dakika kisik dinlendirin.
  • Tezgah üzerinde cevizden büyük bezelere ayırın.
  • Bezeleri 10-15 cm çapında açın.
  • İç malzemeyi tam ortaya koyun.
  • İç malzemenin etrafında biraz bosluk bırakarak karşılıklı dört köşesinden ortaya doğru kesin.
  • Ortada kıvırarak birleştirin ve gül şekli verin.
  • Hamurları yağlanmış tepsiye dizip uzerine yumurta sarısı sürün.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN ...

Hiç yorum yok: