22 Şubat 2010 Pazartesi

Yemek hazırlarken öyle anlarvardır ki, küçük bir hata tüm yemeğin lezzetini kaçırır.Küçük ipuçlarıyla bu hataları düzeltmek mümkün. Nasıl mı?

Çorbaya yoğurt eklendiğinde kesilmemesi için ne yapmalı?

Yoğurdu bir kasede karıştırıp çorbadan bir miktar ekleyerek yoğurdun ısınmasını sağladıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin.Böylelikle yoğurdun kesilmesini önleyebilirsiniz.

Çikolata nasıl eritilir?

Çikolata eritmede iki yöntem kullanılmaktadır.
Benmari yöntemi ile eritme : Su ile pişirme eritme yöntemidir.İçinde sıcak su bulunan büyük bir tencerenin içerisinde daha küçük,tercihen cam bir kap yerleştirilir.Çikolata küçük parçalara bölünüp cam kaseye doldurulur.Tencere orta ateşe alınıp çikolata eriyinceye kadar beklenir.
Mikrodalga ile eritme : Çikolata küçük parçalara bölünür ve mikrodalgaya uygun bir kase içerisine alınır.Mikrodalga fırın orta dereceye ayarlanırve çikolata tamamen eriyinceye kadar 15-20 saniyede bir fırın durdurulup çikolata karıştırılır.

Tart Hamuru hazırlarken nelere dikkat edilmeli?

Tart hamuru hazırlarken kullanacağınız su çok soğuk olmalı.Soğuk su,hamurun içindeki yağın erimesini engellediğinden hamur daha gevrek olacaktır.Ayrıca hamurun topak topak olmaması ve kolay yoğrulması için tereyağı buzdolabından yeni çıkmış ve küp şeklinde doğranmış olmalıdır.Hamurun kıvamının bozulmaması için naylon bir poşet veya yağlı kağıt arasında merdane ile açmalısınız.

Lezzet Dergisinden Alıntı....

Hiç yorum yok: