4 Şubat 2010 Perşembe

KÜLLÜ KURABİYE

İsmi çok ilginç değil mi? Üzerine tarçın ve pudra şekeri serpildiği için görüntüsünden dolayı bu adı almış. Ama tadı tereyağlı kurabiyeye benziyor. Çok basit ve lezzetli bir kurabiye.





KÜLLÜ KURABİYE

MALZEMELER :



250 GR. MARGARİN

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA

1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİLMİŞ FINDIK İÇİ

ÜZERİ İÇİN 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

ÜZERİ İÇİN 1/2 ÇAY BARDAĞI TARÇIN


YAPILIŞI :



MARGARİN VE TOZ ŞEKERİ BİRBİRİNE İYİCE YEDİRİN.

YUMURTA ,SIVI YAĞ VE FINDIĞIDA EKLEYİP KARIŞTIRIN.

NİŞASTA,ALDIĞI KADAR UN VE KABARTMA TOZUNUDA İLAVE EDİP YOĞURUN.

HAMUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK.

YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE HAMURDAN (CEVİZDEN DAHA KÜÇÜK) PARÇALAR ALARAK YUVARLAYIN VE DİZİN.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARMADAN PİŞİRİN.

KURABİYELERİ FIRINDAN ÇIKARIR ÇIKARMAZ SICAKKEN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN ELEYİN.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: