4 Şubat 2010 Perşembe

YUMURTALI KÖFTE


YUMURTALI KÖFTE

MALZEMELER :




KİŞİ ADEDİNE GÖRE KİŞİ BAŞI BİR ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR

1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN ( ÇOK MİNİK MİNİK DOĞRANMIŞ)

4-5 DİŞ SARIMSAK (ÇOK MİNİK DOĞRANMIŞ)

YARIM DEMET MAYDONOZ (ÇOK İNCE KIYILMIŞ)

YARIM DEMET TAZE SOĞAN (ÇOK İNCE KIYILMIŞ)

1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN İSOT

2 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI

3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE TARÇIN

1 SU BARDAĞI ZEYTINYAĞI VE TEREYAĞ KARIŞIMI

3 YUMURTA




YAPILIŞI :

ÇİĞ KÖFTE YOĞURMA TEPSİSİNE BULGUR,KURU SOĞAN,SARIMSAK, BAHARATLAR VE SALÇALAR KOYULUP KARIŞTIRILIR.BİR KASEDE BİRAZ ILIK SU BULUNDURULUR. ELİMİZLE YAVAŞ YAVAŞ SUDAN ALARAK BULGUR YOĞRULUR.ELİMİZİN ISISI İLE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BULGURU OVARAK YUMUŞAYINCAYA KADAR YOĞRULUR.TIPKI ÇİĞ KÖFTE YOĞURUR GİBİ.

BULGURLAR YUMUŞAYINCA İÇİNE İNCECİK KIYILMIŞ OLAN MAYDONOZ VE TAZE SOĞAN EKLENİR. KARIŞTIRILIR.

DİĞER TARAFTA 3 YUMURTA BİR KAPTA KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPILIR.

TAVADA KIZMAKTA OLAN YAĞA YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜLÜR.YUMURTA BU ŞEKİLDE KABARARAK PİŞECEKTİR.

YUMURTALAR PİŞİNCE SICAK SICAK BULGURUN ÜZERİNE GEZDİRİLİR.YUMURTALAR FAZLA ZEDELENMEDEN KARIŞTIRILIR.

KÖFTE ŞEKLİ VERİLİR.

MARUL YAYILI SERVİS TABAĞINA DİZİLİR.

ARZUYA GÖRE LİMON SIKILIR.

Hiç yorum yok: