4 Şubat 2010 Perşembe

BOŞNAK BÖREĞİ(MANTİYA)




BOŞNAK BÖREĞİ (MANTİYA)


MALZEMELER :

  • 1/2 KG. UN
  • ALDIĞI KADAR ILIK SU
  • TUZ
  • 250 GR.KIYMA (YAĞSIZ) (ASLINDA SATIRALTI KIYMASI KULLANILIYORMUŞ)
  • 2 BAŞ KURU SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
  • KARABİBER
  • ARZUYA GÖRE PUL BİBER
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (İÇ MALZEMEYE İLAVE EDİLECEK)
  • ERİMİŞ TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARŞIMI (YUFKALARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN)


YAPILIŞI :


  • UN,ILIK SU VE TUZ BERABER İYİCE ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞRULUR.HAMURUN YUMUŞAKLIĞI NE ÇOK SERT NEDE ÇOK YUMUŞAK OLACAK.
  • HAMUR BEŞ EŞİT PARÇAYA AYRILIP YUVARLANACAK.
  • ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZ İLE ÖRTELİM.2 SAAT KADAR BEKLETELİM.
  • İKİ SAAT DİNLENEN HAMURLARIN HER BİRİNİ TEZGAHA ALIP MERDANE İLE PASTA TABAĞINDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK ŞEKİLDE AÇALIM.
  • HERBİRİNİN ÜZERİNİ TEREYAĞ-SIVIYAĞ KARIŞIMI İLE YAĞLAYALIM.
  • BEŞ YUFKAYIDA ÜST ÜSTE KOYALIM.
  • EN ÜSTÜDE YAĞLADIKTAN SONRA 10 DAKİKA BEKLETELİM.
  • MERDANE İLE YUFKAYI BÜYÜTELİM.
  • YUFKA ÇOK İNCE OLMAYACAK.
  • DAHA SONRA 4 PARMAK GENİŞLİĞİNDE MANTI YUFKASI KESER GİBİ KARELERE BÖLELİM.
  • HER KARENİN ÜZERİNE KIYMA,KURU SOĞAN,KARABİBER,SIVI YAĞ VE TUZ KARIŞIMINDAN KOYALIM.
  • BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATALIM.
  • YAĞLANMIŞ TEPSİYE KATLANAN KISMI ALTA GELECEK ŞEKİLDE SIRALAYALIM.
  • ÜZERİNEDE KALAN YAĞDAN SÜRELİM.
  • HAMURLAR BİRBİRİNE BİTİŞİK BİR ŞEKİLDE DİZİLECEK TEPSİYE.
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
  • ARZUYA GÖRE ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK TEREYAĞ GEZDİRİLEBİLİR.

BİZ HER İKİ TÜRLÜ DE YEDİK.

2 yorum:

AYSEL dedi ki...

DENEME

nilüfer dedi ki...

çok enfes gözüküyo ellerinize saglık:)