BOŞNAK BÖREĞİ (MANTİYA)
MALZEMELER :
- 1/2 KG. UN
- ALDIĞI KADAR ILIK SU
- TUZ
- 250 GR.KIYMA (YAĞSIZ) (ASLINDA SATIRALTI KIYMASI KULLANILIYORMUŞ)
- 2 BAŞ KURU SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
- KARABİBER
- ARZUYA GÖRE PUL BİBER
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (İÇ MALZEMEYE İLAVE EDİLECEK)
- ERİMİŞ TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARŞIMI (YUFKALARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN)
YAPILIŞI :
- UN,ILIK SU VE TUZ BERABER İYİCE ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞRULUR.HAMURUN YUMUŞAKLIĞI NE ÇOK SERT NEDE ÇOK YUMUŞAK OLACAK.
- HAMUR BEŞ EŞİT PARÇAYA AYRILIP YUVARLANACAK.
- ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZ İLE ÖRTELİM.2 SAAT KADAR BEKLETELİM.
- İKİ SAAT DİNLENEN HAMURLARIN HER BİRİNİ TEZGAHA ALIP MERDANE İLE PASTA TABAĞINDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK ŞEKİLDE AÇALIM.
- HERBİRİNİN ÜZERİNİ TEREYAĞ-SIVIYAĞ KARIŞIMI İLE YAĞLAYALIM.
- BEŞ YUFKAYIDA ÜST ÜSTE KOYALIM.
- EN ÜSTÜDE YAĞLADIKTAN SONRA 10 DAKİKA BEKLETELİM.
- MERDANE İLE YUFKAYI BÜYÜTELİM.
- YUFKA ÇOK İNCE OLMAYACAK.
- DAHA SONRA 4 PARMAK GENİŞLİĞİNDE MANTI YUFKASI KESER GİBİ KARELERE BÖLELİM.
- HER KARENİN ÜZERİNE KIYMA,KURU SOĞAN,KARABİBER,SIVI YAĞ VE TUZ KARIŞIMINDAN KOYALIM.
- BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATALIM.
- YAĞLANMIŞ TEPSİYE KATLANAN KISMI ALTA GELECEK ŞEKİLDE SIRALAYALIM.
- ÜZERİNEDE KALAN YAĞDAN SÜRELİM.
- HAMURLAR BİRBİRİNE BİTİŞİK BİR ŞEKİLDE DİZİLECEK TEPSİYE.
- ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
- ARZUYA GÖRE ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK TEREYAĞ GEZDİRİLEBİLİR.
BİZ HER İKİ TÜRLÜ DE YEDİK.
2 yorum:
DENEME
çok enfes gözüküyo ellerinize saglık:)
Yorum Gönder