20 Şubat 2010 Cumartesi

NESCAFELİFISTIKLI KURABİYE

NESCAFELİ FISTIKLI KURABİYE

MALZEMELER:
  • 125 gr. yumuşamış margarin
  • 3 Yemek kaşığı süt
  • 1 Yemek kaşığı neskafe
  • 4 Yemek kaşığı pudra Sekeri
  • 2 adet Yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Üzeri için 5 Yemek kaşığı antep fıstığı (çekilmiş)
  • 3 Yemek kaşığı Hindistancevizi

YAPILIŞI:

  • Nescafe, süt ve pudra Sekeri bir kasede karıştırılır ve nescafe eritilir.
  • Yumurtaların sarıları ve akları ayrılarak kaplara koyulur.
  • Margarin, süt, neskafe ve Yumurta sarıları derin bir kaba aktarılıp, yoğurulur.
  • Kabartma tozu ve un eklenir. Yoğurulur.
  • Hamur 20 dakika kisik oda sıcaklığında dinlendirilir.
  • Hamurdan vişne tanesi büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
  • Yuvarlak hamur parçaları kez yumurta akina daha sonra çekilmiş antep fıstığına bulanır.
  • Bir kısmı da hindistancevizine bulanır.
  • Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir.
  • 5 dakika kisik önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kisik kadar pişirilip çıkarılır.

AFİYET OLSUN ...

Hiç yorum yok: