3 Şubat 2010 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ


AVCI BÖREĞİ

MALZEMELER :


KREP İÇİN :

2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI UN
2 YUMURTA
1/2 ÇAY KAŞIĞI SİLME TUZ

İÇİ İÇİN :

300 GR. KIYMA
2 BAŞ SOĞAN
KIRMIZI TOZ BİBER
KARABİBER
TUZ
TOZ ŞEKER
6-7 DAL MAYDONOZ
2 YEMEK KAŞIĞI CEVİZ

KIZARTMAK İÇİN :

2 YUMURTA
BİR KASE GALETA UNU
SIVIYAĞ

YAPILIŞI :

YUMURTALAR BİR KAPTA ÇIRPILIR VE İÇİNE SÜT EKLENİR.
DAHA SONRA TUZ VE UN DA EKLENEREK ÇIRPILIR.
10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
TEFLON TAVA ATEŞTE ISITILIR.HAVLU KAĞIT YARDIMI İLE İÇİNE BİR MİKTAR YAĞ SÜRÜLÜR.
KREP HAMURUNDAN BİR KEPÇE DÖKÜLEREK YAYDIRILIR.
KREBİN BİR TARAFI PİŞİRİLİR VE BİR TABAĞA ALINIR.
DİĞER TARAFTA KIYMA KAVRULUR VE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANLAR EKLENİR.
KISIK ATEŞTE PİŞEN KARIŞIMA KARABİBER,BİR ADET KESME ŞEKER,TOZ KIRMIZI BİBER,TUZ EKLENİR.
ATEŞTEN ALIP SOĞUYUNCA KIYILMIŞ MAYDONOZ VE UFALANMIŞ CEVİZ İLAVE EDİLİR.
KREPLERİN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR İÇTEN KONUP SİGARA BÖREĞİ SARAR GİBİ SARILIR.
ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARISINA BATIRILIP DAHA SONRA GALETA UNUNA BULANDIKTAN SONRA KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.




Hiç yorum yok: