3 Şubat 2010 Çarşamba

ARNAVUT BÖREĞİ



ARNAVUT BÖREĞİ

HAMUR MALZEMELERİ :

700 GR. UN (YAKLAŞIK 7 SU BARDAĞI UN)
TUZ
SU
YUFKA ARALARINI YAĞLAMAK İÇİN SIVI YAĞ-TEREYAĞ KARIŞIMI
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI-SIVI YAĞ KARIŞIMI

İÇ MALZEMELERİ :

BİR DEMET PIRASA
1 ADET KURU SOĞAN
KARABİBER
PUL BİBER
YEMEK KAŞIĞININ UCU İLE BİRAZ SALÇA
KEKİK
TUZ


YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANI YAĞDA ÇEVİRİN.İÇİNE ÇOK KÜÇÜK KESİLMİŞ PIRASALARI EKLEYİN.
PIRASALAR DİRİLİĞİNİ KAYBEDİNCE İÇİNE BİRAZ SALÇA KOYUN.
DAHA SONRA KARABİBER,TUZ ,PUL BİBER VE KEKİĞİ EKLEYİN.







YAPILIŞI :

UN,SU,TUZ İLE KULAK MEMESİNDEN DAHA SERT OLACAK ŞEKİLDE HAMUR YOĞRULUR.
HAMURUN İYİCE ÖZLEŞMESİ SAĞLANIR.
HAMUR YOĞURDUNUZDA SAKIZ GİBİ UZUYORSA OLMUŞTUR.
HAMURUN ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜP 1 SAAT DİNLENDİRİN.
HAMURU RULO YAPIP 24 ADET BEZE HALINE GETİRİN.
UNLANMIŞ ZEMİNDE MERDANE İLE SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN.
ARALARINA YAĞ KARIŞIMINDAN SÜRÜN.KAŞIĞIN TERSİYLE YAĞI HER TARAFINA YAYDIRIN.
BU ŞEKİLDE 12 ADET YUFKAYI ÜST ÜSTE KOYUN.
BU YUFKALARI BUZDOLABINA KOYUN.
DİĞER 12 Lİ GURUBUDA BU ŞEKİLDE HAZIRLAYIN.
BU YUFKALARIDA BUZDOLABINA KOYUN.
İLK KOYDUĞUNUZ YUFKALARI MERDANE İLE ÇOK BASTIRMADAN AÇIN.
YAĞLANMIŞ TEPSİYE GÖRE BÜYÜTÜP YERLEŞTİRİN.
YUFKA KENARLARDAN BİRAZ DIŞARI TAŞSIN.
PIRASALI İÇ MALZEMEYİ YUFKANIN HER YERİNE YAYDIRIN.
ÜSTÜNE DİĞER YUFKALARIDA AYNI ŞEKİLDE AÇTIKTAN SONRA YERLEŞTİRİN.
ALTTA KALAN YUFKAYI ÜSTEKİ YUFKANIN KENARLARININ ÜZERİNE GETİREREK KIVIRIN.
KESKİN BİR BIÇAKLA ARZU ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE DİLİMLERE AYIRIN.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN (BEN SÜRMEDİM AMA SÜRMEKTE YARAR VAR.)
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNİ TEMİZ BİR BEZLE KAPATIN.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

sevil dedi ki...

süper gözüküyor.çok güzel bir anlatımınız var teşekkürler