4 Şubat 2010 Perşembe

DALYAN KÖFTE



DALYAN KÖFTE


MALZEMELER :

KÖFTESİ İÇİN


1/2 KG KIYMA

1 BAŞ RENDELENMİŞ KURU SOĞAN

1 ADET YUMURTA

2 DİLİM BAYAT İÇİ

3 DİŞ SARIMSAK (EZİLMİŞ)

TUZ,KARABİBER,KİMYON,KIRMIZI TOZ BİBER,KEKİK

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ


İÇİ İÇİN :



2 ADET HAŞLANMIŞ HAVUÇ

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE

2 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA


PÜRE İÇİN


3 ADET ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ VE EZİLMİŞ)

SÜT

TUZ,KARABİBER,MUSKAT



YAPILIŞI :



KÖFTE MALZEMELERİ BİR KABA ALINARAK KARIŞTIRILIR VE 10 DAKİKA BOYUNCA GÜZEL BİR ŞEKİLDE YOĞRULUR.

TEZGAHA STREÇ FİLM VEYA YAĞLI KAĞIT SERİLEREK ÜZERİNE YAPTIĞIMIZ KÖFTE HARCI KOYULUR VE BİR PARMAK KALINLIĞINDA DİKDÖRTGEN ŞEKLİ VERİLEREK YAYILIR.

ÜZERİNE HAŞLANMIŞ BEZELYELER,HAŞLANMIŞ HAVUÇLAR VE YUMURTALAR DİZİLİR.

STREÇ FİLM YARDIMI İLE RULO YAPILARAK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR ve ÜZERİNE SIVIYAĞ SÜRÜLÜR.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 50-60 DAKİKA PİŞİRİLİR.

AYRI BİR TAVADA BİRAZ SIVI YAĞDA BİRAZ UN KAVRULUR VE SALÇA İLAVE EDİLEREK SU EKLENİR.BİRAZ KOYU BİR SOS ELDE EDİLİR.KARABİBER VE TUZ EKLENİR.

FIRINDA PİŞEN DALYAN KÖFTENİN ÜZERİNE BU SOS İLAVE EDİLİR VE FIRINDA 10 DAKİKA DAHA BEKLETİLİR.

FIRINDAN ÇIKINCA DİLİMLENEREK,YANINDA PÜRE İLE SERVİS EDİLİR.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bayıldım şekerim paketi eve gönderiver